Maffiabaas

Wat is maffia?

Wat is nu een maffiabaas om dit te begrijpen moet je eerst weten wat de maffia doet. Tuurlijk iedereen heeft wel eens gehoord van de Triade, Yakuza of gewoon de maffia, maar wat houd het echt in. De Maffia zelf is een geheime criminele organisatie. Die goed samen werken. Niet elke goed georganiseerde criminele organisatie is een maffiaorganisatie, de maffia gaat een stapje verder. Een echte maffia bestaat uit 4 delen die samen werken, de 4 delen zijn als volg Crimineel, Cultureel, Politiek en Economisch. Pas als je over alle vier delen beschikt kan je spreken van de maffia als organisatie.

Wat is een maffiabaas?

Nu je een idee hebt van wat de maffia is, kunnen we het over de maffiabaas hebben. Om te beginnen zal ik de volgorde van de rangen vertellen. Je hebt de maffiabaas ook bekend als Don, daarna komt zijn rechterhand de Consiglieri die staat hem bij met keuzes. De kapiteins om het zo te zeggen heten Caporegimes die krijgen opdrachten die hun kunnen onderverdelen aan de Capo's die met hun manschappen dit moeten zien te regelen. De normale manschappen zijn soldati. Dus zoals je wel verwachtte is een maffiabaas de grote baas die veel ondersteuning krijgt. Vaak staan ze bekend als zakenmannen en houden ze zich weg van de criminele gebeurtenissen. Maar dat ze zich zelf er niet bij betrekken wil niet zeggen dat ze nergens van af weten. Alles wat gedaan word is met toestemming van de Don. Een paar bekende maffiabazen die ik kan opnoemen waar je ongetwijfeld van gehoord hebt of sommige zelfs in films of series. Denk aan Don Corleone ook bekend als Al Capone, Bernardo Provenzano of zelfs in de film Scarface Tony Montana (wat raar is want al capone was officieel scarface, wel met een heel ander verhaal).

Codes in de Maffia

De maffia had bepaalde codes zodat het ''schoon'' zou gaan. Dit betekend veilig voor ontdekking en dat de drugs niet bij hun eigen kinderen uitkwam. De 2 belangrijkste codes zijn Omerta en Vendetta. De Vendetta staat ook wel bekend als bloedwraak. Dit is als iemand een lid van de Familie (maffia) vermoord, word hij bestraft door de Familie waarvan hij een lid heeft vermoord. Ieder die zicht tegen de Vendetta/Bloedwraak verzet werden vermoord. De Omerta houd in dat wat er ook gebeurd je praat met niemand over de familiezaken. Deed je dat wel werd je vermoord en stopten ze een rat in je mond zodat iedereen zag dat jij een rat was.

I'll give you an offer you can't refuse.

I'll give you an offer you can't refuse. Is een bekende zin voor de mensen die the godfather kennen. Maar dat is in dit geval een goede zin om te gebruiken. Want ik ga je een aanbod doen, aangezien je hebt gezocht naar maffiabaas wekt dit toch je interesse. Wat nu als ik jou kan vertellen dat ook jij een maffiabaas kan worden. Maar dit dan zonder de wet te overtreden gezocht worden door de politie of echt gevaar loopt. Dit kan heel makkelijk door gewoon een gratis account aan te maken op www.crime-club.nl. Hier kan ook jij in je vrije tijd lekker de maffioso uithangen. En wanneer het even te heet onder de voeten word log je gewoon uit en geniet je weer van je dag.